18.05.2024

Един, Който ти има доверие

Имай Му доверие, 
Той има към теб!


Може и да ти е известна историята за един фермер, който отишъл при своя банкер и му казал:

– Имам една добра и една лоша новина. Лошата новина е, че поради сушата, от която пострадахме, реколтата ми беше унищожена и аз няма да съм в състояние да ти платя нищо от ипотеката си за тази година. Няма също така да мога да ти платя нищичко от заема, който ми даде за семена и торове.

– Това е цяло нещастие! – реагирал заемодателят – Ами какво стана с добрата новина?

– Добрата новина е, че аз ще продължа да поддържам деловите си отношения с теб.

Можеш ли да си представиш как се е почувствал банкерът, очаквайки някаква добра новина, след шепите лоши новини, които са му били поднесени?

А сега се опитай да замениш образа на фермера със себе си, а този на банкера с Бог.

Отиваш при Бог и му казваш: Имам една лоша новина – Вчера много се ядосах на колегата и му наговорих такива неща, с които го засегнах и обидих.

Бог разбиращо поклаща глава.

А ти продължаваш: Но всъщност не е само това. Толкова завиждам на съседа ми, като го видя как паркира колата си до моята. Неговата е много по-нова, с доста екстри.

Бог те гледа с мил поглед, без да каже нещо.

Това те насърчава да продължиш с лошите новини: Да, миналата седмица, когато се правех, че работя, всъщност гледах мача на джиесема си. Господи, имам още толкова лоши новини да изреждам! Грешен и недостоен съм!

И млъкваш, мислейки каква хубава новина можеш да кажеш след всичко това. Но Бог няма нужда от добрата ти новина. Той е готов да я изрече сам: “Не се притеснявай! Прощавам ти всичко това. Обичам те безкрайно много и вече съм забравил твоите грешки. Ти си моето любимо дете и винаги ще те приема, когато искаш да продължим заедно!”.

Повярвай в това – БОГ ТИ ИМА ДОВЕРИЕ! Той не е като банкерът от нашата история, който най-вероятно се е ужасил от идеята да продължи бизнеса си с фалиралия фермер. Дори и да си “фалирал” духовно, стига да имаш желание да признаеш “лошите новини” и да се покаеш, Бог винаги е готов да “работи” за теб.

Автор на текста Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *