18.05.2024

ПОДАРЪКЪТ СЛЕД КРЪСТА

Представи си че минаваш покрай гроба на Исус, след като Той вече е възкръснал. Какво би си помислил в този момент? “О, имал е време да подреди саваните, с които е бил повит!”.  Или пък “Ех, пропуснах момента! Трябваше да бъда тук при възкресението Му!”. А може би ще се запиташ “Как ли е преместил този огромен камък, за да излезе оттук?”.

Всеки от нас би реагирал по различен начин на гледката на един празен гроб и на обещанието, че след смъртта си Исус ще възкръсне.  Но всъщност най-правилното, което можем да кажем е: “Да, Той НАИСТИНА възкръсна!”.

Трябва да осъзнаеш, че този велик ден е един подарък за теб. Един подарък за мен. Един подарък за всички хора, които Бог е сътворил. Това, което се случи след кръста е нещото, което не заслужаваме, но Исус с радост ни даде. А възкресението няма никаква стойност, ако знаем за него,  но не оценим подаръка – онзи след кръста.

Никога не си получавал по-скъп подарък, нали? Нито велосипедът, който с възхищение гледаше през витрината дни наред. Нито пък модерният телефон, за който мечтаеше с многото функции и опции. Нито роклята на известния на всички дизайнер. Нито четиристайния апартамент с красивото изложение. Нито автомобилът с повече от един ауспоха. Да, нищо, за което си мечтал и дълго си сънувал.

Подаръкът след Голгота! Едно изумително събитие, което разтърси цялата земя и е известо по цял свят дори след две хиляди години. Едно възкресение, специално както за теб, така специално и за всеки. Бъди благодарен за привилегията да имаш това благословение.

“Исус възкресе!” – две думи, които осмислят живота на всеки, който ги приеме искрено.

Не забравяй онзи велик ден! Защото точно тогава ти получи най-скъпия подарък, който никой друг не може да ти даде. И не питай колко струва. Защото няма портфейл или сейф, който да побере сумата. Тя е един живот, две прободени ръце и една любов, която може да обгърне цялата вселена.

автор на текста Zlatna kotva

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

One thought on “ПОДАРЪКЪТ СЛЕД КРЪСТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *