24.06.2024

Добрият водач

Изборът е твой

Четох споделеното от Джералд Маккан от Южна Африка:


“24 години съм водач в пустинята. За мен е голямо удоволствие да преведа хората през пустите места към дивите и красиви планини, учейки ги да оцеляват и споделяйки с тях красотата на Божието творение. Повечето от тези, които водя са градски хора, с много малки или никакви способности за оцеляване. Затова те гледат на мен с огромно доверие и аз съм този, който е отговорен те да пристигнат невредими и да се забавляват по време на пътуването.

Христос може да е и твой Водач ако Му се довериш напълно. И знаеш ли защо? Защото Той много добре познава пътя. Познава опасностите, през които ще преминеш. Знае как да те запази от тях. Знае как да пристигнеш невредим там, където отиваш.

На всеки се налага да мине през своята непозната и опасна Африка. Да вървиш през пустинята е трудно. Понякога много, много трудно. Има моменти, когато не знаеш в коя посока да поемеш. Точно тогава ти имаш нужда от онзи Водач, който знае пътя и може да те преведе през всякакви опасности. И бъди сигурен, че Той знае пътя много по-добре от Джералд Маккан от Южна Африка. Той ще те научи и как да оцеляваш.

Нужно е само да се довериш. Хвани здраво тази сигурна и силна ръка. Превел е много хора по трудните им пътеки. Повярвай ми, защото го знам от опит. Превеждал ме е много пъти през тъмни долини и високи скали. Преминавали сме заедно покрай дълбоки пропасти. А когато съм оставала без сили, ме е носил на ръце.

Не можеш никъде да намериш по-добър водач за житейските си пустини. Спомни си колко пъти приятели или роднини не са били в състояние да са до теб когато си в пустинята или в бурята. Но Исус е винаги до теб. Зная, че не можеш да Го видиш визуално, но можеш да Го усетиш.

Питаш ме как се усеща Исус? Когато повярваш, че Го има, че те обича, че винаги е готов да ти помогне. Празнуваш Рождество Христово нали? Значи Исус го има. А на Великден нали отговаряш “Наистина възкресе”? Значи е възкръснал защото те обича. А помниш ли онзи миг, когато след голямата трудност си усетил мира и спокойствието? Значи Той ти е помогнал. Невидим, но осезаем вътре в теб.

Хората, които Джералд е водел са го виждали и са го следвали. А ти можеш да усетиш Исус и със същата сигурност да го следваш. Имаш най-добрия Водач. Повярвай, довери се и върви смело след Него в пустинята. Накрая ще останеш удивен от всичко което се случва.

Автор на текста Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *