24.06.2024

Антика или нещо повече

Стойността на една книга

Не познавам баба си, но имам нещо от нея. Не знам как са запазени от нейните младини няколко модни списания. Издадени са през 1940 година. За мен са ценни поради две причини. Първата – защото това е истинска антика. А другата е, че тези списания са били на моята баба, която за съжаление не съм имала възможността да видя.

За някои тези списания може би са излишен боклук. За тях те нямат никаква стойност.  Жалко е, че много от нас се отнасят с Библията по същия начин. 

Въпреки, че това е най-великата книга на всички времена, някои хора не са я чели и дори не искат да знаят какво пише в нея.

Имам познати, които имат Библия в дома си, но това е най-малко четената книга от библиотеката им.

Струва ми се, че от известно време стана модерно да се говори за Бог и вяра и това е причината някои хора да поставят Библия на видно място в дома или офиса си, нещо като атракция, но без да имат някакво желание да следват инструкциите й.

За други пък това е някаква остаряла книга, която може би са чели бабите им и съдържа разни глупави едновремешни приказки.

А Божието Слово е написано от човешки ръце, вдъхновени от Бога. И всяка една страница съдържа ценни и вечни истини. Сам Бог ни говори чрез всеки един ред, стига ние да приемем  тези бисери.

Ако с желание и разбиране  всеки ден четем от тази свята книга, ще намираме храна за душите си, утеха в трудни моменти, път в безпътицата, водителство в живота. 

Въпреки, че списанията на баба ми са една ценна атракция, те не могат да ми дадат всичко това което моята Библия ми дава. Защото Библията никога не остарява!

Автор на текста Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *