24.06.2024

Пусни примката

Когато не можеш 
да владееш ситуацията

Не знам как се ловят раци в България, но четох как го правят в Луизиана. Закачат парче месо на дълга връв я хвърлят във водата. Когато усетят че ракът дърпа връвта, започват бавно да я изтеглят. Раците се захващат здраво за месото и попадат в капан. Методът действа безотказно, само защото те не знаят кога да се откажат. Колко глупави ми изглеждат тези раци!

Но не се ли случва това и с нас – хората?! Сатана завързва за връвчица някакъв проблем, подхвърля ни го и ние се хващаме за него толкова здраво,  че не ни идва на ум да се отървем от тази примка. Мислим си, че този тежък товар можем да носим сами и че ще разрешим без ничия помощ проблема. Опитваме се с всякакви усилия да задържим тази примамка.

И защо толкова често не ни достига мъдростта да се пуснем и да се освободим от нея? Защо продължаваме да влачим товара на проблемите, да измъчваме психиката, телата и духа си, след като в Библията ясно е посочен начин да се справим успешно?!

Бог ни предлага да възложим проблемите си на Него.  Само трябва да признаем своето безсилие. Тогава ще можем да се откажем от желанието си да контролиране всичко и да разрешаваме сами непосилните за нас трудности. Бог ни предлага да заменим нашия проблем с Неговия мир. Каква “изгодна сделка”!

Имаш ли в момента грижа, която те е завладяла толкова, че нямаш сили да  се погрижиш за нищо друго около себе си?

Аз имам! И ще се опитам да кажа: “Господи, Сатана ми подхвърли ето тази примамка, но осъзнавам, че това е един много тежък товар за мен и аз не мога да се справя сама. Затова оставям тази моя грижа на Теб. Поеми моля Те в Своите ръце този проблем и ми подари от Твоя небесен мир! Сигурна съм, че Ти ще се справиш по най-добрия начин, затова Ти се доверявам!”.

Дано успея да се преборя със себе си и наистина да се доверя на Този, Който може всичко и знае как! Ще опиташ ли и ти?

Автор на текста Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *