22.07.2024

Геройството да бъдеш добър

Размисли за добротата

Скоро четох една интересна история.

Една жена се мъчела да смести багажа си на определеното място над седалката в самолета.Тя била ниска и не можела да се справи. Хората не я забелязвали, заети с настаняването си. Тогава един висок мъж, идващ от по пътеката със семейството си я видял и натиснал чантата от задната страна. Чантата се наместила. Жената не разбрала че някой й помогнал, затова не изказала благодарност и седнала на мястото си. Детето на мъжа тихичко му казало:

-Татко, тази жена не забеляза, че ти й помогна.

-Това е най-добрият начин да помогнеш на някого – отговорил бащата. 

Мисля си, че за да има желание човек да направи един такъв мил жест, без да търси благодарност и популярност, той трябва да има много любов и топлина в душата. Не знам дали се раждаме с тези чувства, но съм сигурна, че ако ги има в нас, те трябва да се подхранват.

Много ми се иска ти, който четеш тия редове, да не си от онези хора, които мислят, че да си мил и любезен, това е нещо лигаво или признак на глупост. Намери доброто в теб и го използвай! Изрови от скритите кътчета на сърцето си онези нежни чувства, които по някакъв начин искаш да прикриеш от закоравелия свят. Покажи ги наяве! Повярвай ми, не е срамно! Така само им се струва на някои хора.

Един малък жест може да промени настроението или дори живота не само на другия, но и на теб.

Автор Zlatna kotva

Ако това ти е харесало и искаш да видиш още, можеш да посетиш категорията “Подарена мъдрост”, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *