22.07.2024

Признай заблуждението си

Една история 
и поуката от нея

Един японски турист пристигнал в Чикаго, регистрирал се в хотел “Шермън” и веднага, след като оставил багажа си, излязъл да се поразходи. Още при тази своя първа разходка из града се загубил, а и не си спомнял нито местоположението, нито името на хотела. След целодневно търсене, вечерта пренощувал в друг хотел – “Астор”. Не му било удобно да отиде в полицията, за да си признае, че се е изгубил и да поиска помощ. Пет дни безрезултатно търсил хотела, в който оставил багажа си. Накрая се обърнал към полицията за съдействие. Скоро открили хотела. Колкото и да е парадоксално, оказало се, че това била съседната сграда на хотела, в който той пребивавал вече пет дни.

Милиарди хора по подобен начин търсят своето щастие, удовлетворение и душевен мир. И при цялата си безпомощност не желаят да си признаят, че са се изгубили, че нямат ясна цел в живота си. А избавлението е съвсем наблизо – само на една молитва разстояние. Не се срамувай, нито се страхувай! Бог те очаква. Той ще се зарадва да види как присядаш до Него, как споделяш проблемите си, безпомощността си, умората си. Повярвай ми, това ще ви сближи много! Ще почувстваш невероятен мир, спокойствие и утеха. Защото Той знае как да те утеши и как да ти помогне.

Сигурно имаш много приятели, с които можеш да споделиш. Но единствено Бог има адекватното решение на проблема ти. Единствено Той може да ти даде правилния съвет как да постъпиш. Единствено Той не би се присмял на болката и страховете ти. Няма да чуеш в буквалния смисъл думите Му, но ако отвориш сърцето си за един такъв разговор, ще усетиш отговорът Му и присъствието Му вътре в теб.

Опитай! Не се бави както е направил японският турист. Отпусни се, пренеси мислите си към небето, където Бог с усмивка те наблюдава и очаква да Му говориш. Излей душата си пред Него, както пред никой друг. Молитвата е една безценна привилегия за теб – да говориш със Създателя на всемира и Той да те смята за свой приятел.

Автор: Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

Други статии от категорията “Бог е любов”, можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *