24.06.2024

Истинската обещана земя

Една история, 
разказана от 
Рейчъл Опхоф (Колорадо)

Изморена като куче след няколкочасово пътуване с градския транспорт, отседнах в един евтин хотел. Бях на 18 години и всичко, което имах, бе раницата на гърба ми.

Когато се зазори погледнах през прозореца и видях Скалистите планини за пръв път в живота си. Бях сигурна, че съм намерила своята обещана земя, различна от родното място, от което бях избягала. Но бях и изплашена от новото начало, толкова далеч от всичко познато.

Какво стана? Намерих същите опасности, от които се бях опитала да избягам – разрушени взаимоотношения, дрога и алкохолизъм. В нещастието си извиках към Бога.

Тогава ми помогна една жена, която беше истинска християнка. Молеше се за мен и ме научи да обичам Божието Слово. Когато приех Христос преди 30 години, Той започна да ме изцелява и ми даде нова надежда. Библията ме научи да живея по нов начин, угоден на Бога и полезен за душата ми.

Понякога бягството от проблемите ни се струва добро разрешение, но моите проблеми продължиха да ме преследват, докато не се научих да слушам Господ. Видях как той напътства странстващите израелтяни и ги насърчава да са силни и смели, да размишляват над закона и да се ръководят от него.

Когато се научих да правя същото (започнах да се покорявам на Бога, да чета Библията и да се моля), Той ме насърчи да търся помощ и сила в Него всеки ден. Божиите обещания са истинни.

МОЛИТВА: Господи, благодарим Ти за изцелението, което идва когато Те търсим! Доверяваме Ти се и правим всичко по силите си, за да Те следваме. Амин

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *