24.06.2024

Отвъд страха

Една истинска фантазия

Представи си, че се движиш по този коридор.

Влага, тъмнина, и неизвестност. Масивни стени, които сякаш искат да те притиснат. Краят на коридора е толкова далече ! Дори имаш чувството, че няма край. Усещането е страховито и болезнено.

Там в дъното се вижда метална врата, но дори и тя всява страх. Ти продължаваш да вървиш напред към нея, защото няма друга посока по която да поемеш. Не знаеш какво те очаква зад вратата. Може би отново тъмнина или нещо още по-ужасно? И ето, че вече си до нея. Протягаш трепереща и изтощена ръка, хващаш дръжката и открехваш тежката врата. И…

О, каква изненада!!! Вратата води извън ужасната сграда, където има светлина, живот и красота!

Това е само една илюстрация, една фантазия, но знаеш ли, понякога животът ни е като този тъмен коридор. Кой не е минавал през него?! Физическа болка, емоционален срив, нервно или психическо напрежение стигащо до краен предел, духовна пустота… Все познати и изпитани неща.

Понякога коридорът е прекалено дълъг и прекалено тъмен. Но повярвай ми, всеки коридор си има край! Нищо не е безкрайно, освен вселената. Да, не си сигурен какво те очаква зад вратата и започваш да се страхуваш. Животът наистина е пълен с опасности, но не бива да се съмняваш нито за миг, че си в добрите ръце на Бог, докато вървиш в тъмнината.

От твоята ограничена перспектива ситуацията може да изглежда безнадеждна, но твоят Бог знае какво има от другата страна на вратата и можеш да Му се довериш напълно. Така че следващия път, когато минаваш през тесния, тъмен и влажен коридор, опитай се да усетиш къде е Неговата ръка. Хвани я здраво и върви напред смело, защото зад вратата те очаква онова, което Той щедро и милостиво е приготвил за теб.

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

One thought on “Отвъд страха

  1. Ще запомня тази аналогия и израза “че си в добрите ръце на Бог, докато вървиш в тъмнината”!
    Дано човечеството е сригнало края на коридора и вече отваря вратата🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *