18.05.2024

Опасни корени

Споделени мисли


Скоро попаднах на една статия, която много ме впечатли. Написана е от Лин Джеймисън от Пенсилвания. Думите в статията са много силни, затова ще я предам цялата в оригинал.

“От няколко години в градината ми растат диви теменужки. В един момент осъзнах, че тези красиви цветя са всъщност плевели. Те измъкваха почвените сокове, необходими за подправките, които отглеждах. Бях се подмамила от красотата на теменужките, което нарушаваше баланса на моята градина.

Грехът също понякога идва в живота ни в “добра опаковка” и привидно безопасен. С времето обаче той изсмуква духовните ни жизнени сокове. Замислих се. По какъв начин съм навредила на духовния си живот, като съм допуснала грехът да пусне корен в мен? Под каква изкусителна форма се е появил в живота ми?

Установих, че всичко започва когато си помисля, че съм си достатъчна. Все по-рядко търся Божието водителство и все по-често забравям да чета Библията.

За щастие щедростта на Бога се подновява всяка сутрин, както и Неговата прошка. Също както аз изкорених теменужките, за да осигуря пълноценен живот на останалите растения в градината, всички ние можем с Божията помощ да променим своето поведение и да не допускаме корените на греха.

Молитва: Милостиви Боже, прости ми грешките. Помогни ни да изкореним греха от сърцата и умовете си и да бъдем Твои свидетели с думи и дела. Амин.”

Съставил: Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *