24.06.2024

Пъзелът на моя живот

Бог вижда картината

Обичаш ли да подреждаш пъзел? За мен е много забавно развлечение.  Интересно е как виждаш картинката върху капака на кутията и когато я отвориш пред теб има само купчина безредно струпани парченца. Случвало ми се е да ми се стори отчайващо трудно да се подреди картината и зарязвам подреждането на пъзела. Но по-късно ме посещава музата за творчество и сядам отново, с намерението да сътворя онова прекрасно нещо което, съм видяла на капака на кутията.
Ако се замислим, животът ни прилича на същото онова пликче с нарязани парченца от пъзел. Постоянно се случва да попадаме на ситуации, които ще ни разбиват на парченца. Умора, скръб, болка, загуба, обида, гняв… Картината на живота ни е разкъсана и ни се струва непоправимо сглобяема. Изсипваме на масата пликчето с безредно струпвани парченца и отчаяно гледаме как никое едно от тях не пасва с другото и не може да се сглоби нещо смисленно.

Случвало ли ти се е ситуациите в живота ти така да са разкъсани и разпилени?  Да не виждаш цяла картина, а само някакви отломки от преживявания?

Е, нека се опитам да те насърча с нещо. Бог вижда твоя живот така, както ти виждаш цялата картина на капака на пъзела. И Той знае, че не е невъзможно парченцата да се сглобят и да се получи онази красота в живота ти, която самият  Той ти подарява.

И когато ти се струва, че житейските ти товари са една огромна купчина парченца от болка съжаление и неувереност, Бог създава от тях нещо ново, красиво и пълноценно. Не се притеснявай за сглобяването на картината. Бог много добре знае твоите възможности. Познава тежестта в сърцето ти и усещането ти, че нямаш вече сили.

Довери Му се, защото Той знае как да нареди пъзела на живота ти! И повярвай, че в твоя пъзел има и много красиви елементи!

Автор на текста Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *