24.06.2024

Излишният товар

Какво носиш отвътре?

Сигурна съм че всеки от нас е виждал някога по улиците човек в окаян вид, натоварен с големи чанти и торби пълни с нечисти вехтории, които събира и мъкне. Повечето от тези неща са непотребни и изхвърлени на боклука, но за един такъв човек това е цялото му състояние. Всичките му притежания нямат никаква стойност, но той трепери над тях, сякаш живота му зависи от това.Човекът влачи със себе си този товар навсякъде. Върви по улицата и колкото да му тежи, той го носи на гърба си. За него е толкова ценно, че го пази и не го изхвърля.

Ако съпоставим духовния си живот с живота на един такъв човек, ще намерим известна прилика. Защо ли? За съжаление понякога душите ни са изпълнени с излишни и безполезни неща, които не само ни натоварват, но дори ни осакатяват. Грехът е един такъв много тежък товар. Случва се да го носим с такова чувство за някаква ценност и необходимост, че не осъзнаваме, че натоварени с всичко това в сърцата си, там няма място за Исус. Няма място за положителните и наистина ценните неща в живота.

Нека осмислим нашите приоритети и да оценим наистина това, което трябва да запазим във душите и сърцата си! Нека да отворим място за Исус, за важните неща в живота, за добрите отношения между хората, за вярата си, за полезните ангажименти, които можем да направим за другите хора и с това да прославим Бога!

Дано по-скоро да се решим да изхвърлим боклуците от своя живот! Да осмислим ценностите си, да преценим кое е доброто и кое е излишното в душите ни. Да не задържаме нечисти боклуци и непотребни неща като грях, омраза, злоба, нечестие, лоши отношения, лоши чувства…

Всеки може да надникне в скритото кътче на душата си и да открие боклуците, от които трябва да се отърве. И нека просим мъдрост от Бог, за да осъзнаем кое точно е онзи излишен товар, който сме мислили за наша най-голяма ценност, а всъщност е торбата с нечистотии, която сме мъкнали толкова време!

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *