18.05.2024

Да победиш себе си

Мъдрости за ежедневието

Никой не може да отрече, че живеем в един труден свят. Помисли си и ще се съгласиш, че всеки живее в една своя вселена, чиито център е самият той. И точно това създава трудност в общуването.

Откажи се да променяш другия до теб. Все едно е да се блъскаш в стена. Не ти е необходимо. Ти си цяло богатство. Съхрани се и се уважавай много! Ограждай с любов всичко до което се докосваш, което правиш. Изпращай обич на себе си и на всички.

Знаеш ли, промяната става трудно и и изисква дълго време. Опитай се да изградиш около себе си една цитадела от много обич. Така няма да зависиш от ничие внимание или любов и ще се чувстваш щастлив.

Сигурна съм, че като станеш сутрин ще се чувстваш доволен, че си преодолял всичко и ти си едно удивително същество. Запомни – щастието е вътрешно състояние и ако ти го излъчваш навън, ще привличаш още много повече щастие. Бъди излъчване на щастие, енергия, благодарност, покой и ще видиш как всичко около тебе ще се промени. Дори и през твоите очи то ще изглежда вече чудно и различно.

Ще ме попиташ откъде знам всеки всички тези мъдрости ли? От опит, приятел! Опитала съм го! Действа! Е, понякога се провалям и срутвам цитаделата! Но повярвай ми невероятно е да обичаш всичко и всички! Само трябва да победиш себе си. На душата ти става едно такова леко и свободно. И усещаш щастието вътре в теб.

Струва си да опиташ!

Автор Zlatna kotva

Ако това ти е харесало и искаш да видиш още, можеш да посетиш категорията “Подарена мъдрост”, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *