24.06.2024

Поеми към доброто!

Писмо от една приятелка

Преди години преживявах труден период от живота си. Бях споделила това с една моя приятелка – много мъдър и интелигентен човек. Тя ми отговори с писмо. Пазя го и си го препрочитам, въпреки че болката от онзи период е преминала. Това писмо обаче ми звучи все още актуално и днес, когато попадам в дупката на отчаянието, мъката и безпътието.

Помествам част от писмото тук, защото може да е от полза с мъдрите си съвети и за теб, независимо дали си мъж или жена..

Любов и щастие трябва да имаш в себе си достатъчно, да покриеш целия периметър, където действа студенината и болката. Не я търси, само бъди влюбена в живота. Обливай се всеки ден с любов и очаквай най-доброто за себе си. Страхотно е да бъдеш влюбена всяко нещо около тебе – работата си, приятелите.

Нищо, с което се срещаш с не е случайно. Дори и трудност да е, тя носи някакъв урок, който трябва да научиш. Питай се, задавай си въпроси, търси решенията и ги решавай единствено с любов.

Всяка сутрин си казвай “Господи, добро утро!”, а не “Господи, пак утро!”. Израствай в тази ситуация, в която си. Глези се, прави това, от което имаш нужда, но винаги знай, че ти си ценност, че ти си същество, което трябва първо да обича, а не да чака някой да го дари с щастие и чак тогава да се чувства щастливо. Ще видиш, че когато си изградиш един щастлив свят – вътрешен свят, ще грееш и ще излъчваш навън щастие и светлина и ще привличаш още от тях към себе си.

Хубаво е, започни да работиш над себе си! Разкошно е да живееш така, опитай! Не го приемай като оцеляване това, което ще направиш. Казвай си, че е крайно време да заживееш нов живот, нов обичлив и обгрижващ те живот! Не се отказвай, не се връщай! Казвай си, че се цениш, че си страхотно същество. Щом досега си издържала, значи можеш!

Аз се опитвах да променя нещата, като се затварях в себе си. Помни всяка – трудност има изпратена ти възможност, за да израснеш, да се развиеш, да станеш по-добър човек. Прощавай, извинявай се, изпращай любов, за да неутрализираш лошото срещу тебе.

Запомни – никой не обича да общува с хора, които постоянно съдят, критикуват и са все недоволни. Бягай от тези неща! Опитвай се повече да слушаш другите, изказвай съчувствие, състрадание, изпращай любов и уважение към всички. Не се скъпи на тези неща. Ще имаш още от тях в себе си, колкото и да раздаваш.

Ти вече си поела към доброто. То е по пътя ти. Идва към теб. Вярвай в това!

Благодарна съм на Катерина, че беше до мен и ми даде онази подкрепа, която ми беше нужна!

Автор Zlatna kotva

Ако това ти е харесало и искаш да видиш още, можеш да посетиш категорията “Подарена мъдрост”, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *