16.04.2024

Посветената жена

Жената християнка

Наближава още един светъл за нас празник – празникът жената и майката.
Някои от нас все още си спомнят как в отминалото време се въздигаше в култ не толкова жената майка или съпруга, а жената-работничка. Жената която е наравно с мъжете и постига високи идеали. Имаше плакати с жени в гащеризони, с каски на главите и чукове в ръцете. Но това отдавна отмина.
Сега някак отношението към жената се променило, не е като в онези години. В днешно време е издигната в култ жената красавица. Жената, към която се обръщат всички погледи, която блести с външността си и фигурата си.
Мисля, че ние като християни, би трябвало да погледнем с възхищение онази жена, която е посветена християнка. Скромната жена, която поема тежестта на живота, гледайки към Исус. Жената, чиято вяра я води напред, въпреки трудностите и страданията. Жената, която би направила всичко, за да посвети себе си и децата си на една възвишена кауза – пътя към Бог.
Не искам да кажа, че една такава жена не трябва да бъде женствена или не е нужно да е красива, но християнката според мен трябва да блести с посветения си характер и с любовта си към Твореца.
Ако се обърнем към Библията ще открием имената на посветени християнки. Четем за Ноемин, Рут, Авигея, Тавита, Естир и други. Но сякаш в новозаветно време най-ярко изпъква името Мария, майката на Исус.
Мария е един забележителен пример за мен, модел на доброта и послушание. Тя даде на сина си най доброто възпитание, подготвяйки го за най-великата мисия. Мария не бе присъствала на Неговите дни на триумф, не бе чула тълпата да вика “Осана на давидовия син!”, нито бе видяла нахранената от Него тълпа с пет хляба и две риби. Но тя бе преживяла яслата, тя преживя и кръста. Мария беше в началото беше и в края. Тя не изисква нищо повече. Остана обикновена майка, обикновена жена, полезен инструмент. Мария постигна върховете на вярата чрез пълно предаване на Божията воля. Бих искала да бъда скромен и полезен инструмент в Божиите ръце като нея.

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *