18.05.2024

Не се поробвай!

Размисли за 
духовната свобода.

Едно момче хванало дива птичка и тъй като не искало да се раздели с нея, я затворило в кафез у дома. Макар, че това рядко се случва, птичката се приспособила и оцеляла. Изминали три години. Момчето изгубило интерес към нея и я пуснало на свобода. Много късно! Птичката вече не можела да лети.

Сатана прави точно това с нас. Улавя ни, поробва ни, ограбва ни напълно и ни прави негодни “да летим”, да живеем щастливо. Бог чрез Своя “закон на свободата” прави точно обратното,освобождава ни от две неща: от робството на греха и от желанието да грешим.

Много хора не осъзнават, че са в клетката на Сатана. Дори нещо повече – чувстват се добре там. Клетката е позлатена, там има достатъчно храна и вода, радват се на внимание и глезотийки. Но не знаят, че не могат да пеят и да летят, за което са създадени. Не знаят какво е да вдишаш истинския въздух, да достигнеш небето и да пееш химни за своя Създател. Не знаят, че свободата е единствения начин да оцелеят като истински “птици”. Не знаят, че един ден ще бъдат захвърлени и непотребни, гърчейки се в златната си си клетка под присмеха и лукавия поглед на този, който ги е затворил там.

Каква жалка картина! Какво жалко съществуване! Помисли над това и не позволявай да попаднеш в клетката! Бъди свободен, пей, радвай се на небето, стигни облаците, усети чистия въздух и един ден достигни до онова място, което Бог е приготвил за свободните птици!

Автор: Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

Други статии от категорията “Бог е любов”, можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *