24.06.2024

Десницата на Бог

Позитивно мислене в трудните моменти

Представи си че пътуваш в метрото със свой приятел. През това време токът в метрото угасва. Потъвате в тъмнина. Чувството е ужасно. Заклещен си на непознато място, сред огромна тълпа от хора под земята. Усещаш, че изпадаш в паника, но точно в този момент приятелят ти те хваща за ръката. Това ти напомня, че не си сам. И постепенно се успокояваш. Трябва само да изчакате малко и да излезете на светло.

Имало ли е моменти, когато си се чувствал по подобен начин, макар и да не си в метрото? В живота на всеки има страх, тревога, безпомощност. При някои тези моменти са по-чести или по-продължителни. При други страшното не е толкова страшно. Може би зависи от темперамента или от начина ни на мислене.

Но душата, която познава Бог и Му се е доверила, би трябвало да приема по-спокойно “угасването на тока в метрото”. Библията ни обещава че Бог винаги ще бъде до нас и ще ни помага. Той държи ръката ни дори в най-мрачните места, през които преминаваме – когато се чувстваме самотни, забравени и изплашени. Нека не забравяме това, за да можем спокойно да се връщаме към светлината. Колкото и дълбока да е тъмнината, Бог ще ни изведе на светло.

Молитва: Боже, нека чувствам Твоята подкрепяща десница днес и всеки ден. Напомняй ми, че благодарение на Твоята любов, никога не съм сам.

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *