22.07.2024

Твоята специална храна

Любимото ястие или "бърза храна"?

Какво е любимото ти ястие? Сигурно с удоволствие очакваш да хапнеш от него? А когато е пред теб, ти се иска времето за хранене да не свършва?

Обичаш да храниш тялото си с любимите неща. А обичаш ли да храниш душата си?

Да, има голямо разнообразие от храни за душата. Но искаш ли да ти подскажа коя е най-здравословната и богата душевна храна?

Всеизвестно е, че Библията е най, разпространената и популярна книга. Към края на 2007г. изцяло или частично е преведена на 2454 езици по света. Тя присъства на рафтовете в много домове. За съжаление не във всеки дом се чете. Някъде стои само като попълване на библиотеката.

Жалко е, че много хора не осъзнават какво богатство е Библията. Но на когото Библията е любимата духовна храна, той с радост я отваря, чете и изучава. Той се радва на Божието слово като на богата храна, сложена на трапезата пред него.

Признай си дали има дни, когато грабваш набързо “нещо” от Библията и си мислиш, че това ще ти стигне за целия ден! Казваш си: “Ще прочета повече утре”.

Представи си, че поканиш приятели на вечеря. Ако те дойдат и решат да хапнат нещо ей така съвсем набързо и си тръгнат, от това ще те заболи. А дали Бог не изпитва същото чувство, когато нехайно погледнем нещо из Неговото Слово и го приемем като “бърза храна”? Нямаме време за повече – имаме толкова задължения и ангажименти! А понякога дори забравяме да отворим Библията?

Може би трябва да се научим да се задържаме на нейните страници по-дълго и да се наслаждаваме на това с което тя ни храни!

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *