22.07.2024

Малките капки

Размисли, споделени от 
Джо Евърхарт от Айдахо

Докато се разхождах из националния парк “Зайон” в Юта, се любувах на красотата на огромните бяло-червени скални късове, които изглеждаха толкова устойчиви. Но се оказа, че периодично плочи от тях се откъсват, стоварвайки се с грохот в долината под тях. Какво предизвиква подобно разрушаване?

Пейзажът свидетелства за това, че макар земетресенията да имат силата да разцепват скалите, основният виновник за тяхното разрушаване са малките капки вода. Всяка зима такива капки, попаднали в пукнатините, замръзват, разширяват се и предизвикват натиск. Година след година той става все по-силен, докато накрая скалата се разцепва.

Това ми напомня за “малките” грехове, които не само допускаме, но и толерираме в живота си: груби думи, обидни шеги, лоши мисли. Всичко това ни изглежда незабележимо, но с годините може да причини големи щети. Склонни сме да извиняваме подобни неща, но ако признаем, че тези наши постъпки са лоши, Бог ще ни помогне да ги отстраним от себе си, за да не ни навредят след време – на нас или на някой друг. Бог щедро прощава и ни очиства от всяка неправда.

Молитва: О, Боже, ние бързо забелязваме грешките в другите хора, но не виждаме собствените си грешки. Помогни ни да се покаем за грешните си постъпки и да приемем Твоята прошка! Амин!

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

Други статии от категорията “Бог е любов”, можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *