18.05.2024

По-добре от канавката

Една история, споделена 
от Н. Шелтън от Мисури

Години наред работех в едно начално училище. Много от учениците живееха в близкия приют за бездомни деца. Бях впечатлена от тяхната издържливост. Особено си спомням за Джойи. Той дойде в кабинета ми, носейки една малка кутийка. Джойи носеше кутийката навсякъде и се ядосваше, когато другите деца я искаха или се опитваха да я вземат.

Аз предложих: “Джойи, ако оставиш кутията в приюта, няма да имаш толкова неприятности.” Сините очи на Джойи погледнаха право в моите. “Ако я оставя, някой може да я открадне.” Джойи ми показа съдържанието на кутията. Той пазеше спомените от своите пътувания – снимки на хора, с които се е срещал, едно мече от вълнен плат, компас, даден му от някой в случай, че се загуби и една лепенка. Едва сдържайки сълзите си, аз казах: “Сигурно е много трудно да живееш в приюта.” Джойи отвърна: “По-добре, отколкото да живееш в канавка в Аризона с комарите.”

Джойи ми помогна да оценя това, което имам. Когато понякога стане непоносимо, когато забравя колко много Бог ми е дал, когато искам повече, аз си напомням “По-добре е, отколкото да живея в канавката с комарите.”

МОЛИТВА: Боже, когато забравим да се радваме на това,което имаме, помогни ни да видим какъв чудесен дар е животът ни! Амин!

Други статии от категорията “Бог е любов”, можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

One thought on “По-добре от канавката

  1. Да, Бог ни е подарил изключително много, на всеки от нас!
    Чудесен разказ, благодаря ти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *