18.05.2024

Подредена за мен трапеза

Автор на текста Елън Уайт

Всички имат привилегията да вкусят от небесния хляб, като изучават Словото и така придобиват духовни сухожилия и мускули.

Всеки един трябва да “усвои” благословенията в душата си или няма да бъде нахранен. Знаете, че няма да бъдете нахранени ако само видите една добре подредена маса и хора, които ядат. Ще умрем от глад, ако не вкусваме от физическата храна, а ще изгубим духовната си сила и жизненост, ако не се храним с духовния хляб.

Масата е подредена и Христос ви кани на пиршеството. Ще се отдръпнем ли, отказвайки изобилието? Ще кажем ли: “Той не го е направил за мен”? По-рано пеехме един химн за щастливо семейство, което се е събрало да вкуси от изобилието на трапезата, по любезната покана на бащата. Докато радостните деца се струпвали около масата, на прага стояло едно гладно просяче. Поканили го да влезе, но то отказало тъжно, възкликвайки: “Нямам си свой татко тук”. Това ли ще е вашата позиция, когато Исус ви покани да влезете? Ако имате Отец в небесните дворове, ви умолявам да изявите този факт! Той иска да ви направи участници с Своето богато изобилие и благословения. Всички, които идват с доверчивата любов на малко дете, ще намерят там един Баща.

Елате при водата на живота и пийте! Не стойте далеч и не се оплаквайте от жажда! Водата на живота е безплатна за всички.

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

Други статии от категорията “Бог е любов”, можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *