18.05.2024

Опитност ли е това?

Цитат от книгата 
"Радостта от спасението"

Луи Пастьор живеел във вилата си със своя 20-годишен син. Веднъж синът му се върнал от езда и възбуден започнал да разказва:

– Татко да знаеш какво ми се случи! Препусках с коня по една стръмна пътека и изведнъж той се спъна. Полетяхме надолу по камъните, търколихме се няколко пъти, но ето ни – без драскотина дори!

Бащата казал:

– Синко, аз преживях още по-голяма опитност. И аз излязох по работа с моя кон. Бързах, препусках, но конят ми не се спъна. Нищо не се случи. И ето ме жив и здрав!

Що за опитност е това? – не недоумявал синът.

Тогава мъдрият баща добавил важната поука:

– Сине, Бог ни спасява от хиляди опасности, преди още да сме ги забелязали, несравнимо повече от тези, които Той предотвратява явно пред очите ни.

Чудесен повод за да размислим сериозно как гледаме на дните, в които не се случва нищо особено. Как постъпваме, след като просто сме си свършили работата, завърнали сме се успешно от път, приключили сме спокойно работния ден, събудили сме се живи и здрави за новия ден и тъй нататък. Досещаме ли се, че дължим Някому нещо? Даваме ли си сметка, че това е най-чудната опитност – опитността на Божията закрила и помощ?

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

One thought on “Опитност ли е това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *