24.06.2024

Реалният Бог

Бог е истински

Скоро четох разказа на една учителка. Описваше как преди деня на благодарността е попитала своите първокласници за какво са благодарни. Те започнали да изреждат обичайни неща: семейството, храната, дома, кучето, велосипеда. Едно момче обаче се поколебало дали да каже на глас това, което мисли и помолило учителката да каже на ухото й за какво е най-много благодарно. Тя се навела и детето прошепнало: “Аз просто съм благодарен, че Бог е истински и не се преструва”.

Мисля си, че малкото момче е наистина много право. Трябва да сме благодарни за това, че Бог е истински и реален. И точно това – защото е истински, трябва да ни кара да не се страхуваме и да се надяваме на Неговата помощ и закрила. Няколко думи изречени от едно малко дете ни предизвикват да бъдем силни и да вярваме. Бог е реален. Той чува нашите молитви страда заедно с нас. И точно тази увереност ни дава една силна надежда и ни крепи.

Нека всеки който вярва в Бог се опита да покаже на другите, че има един Творец, Който мисли за всички, Който го е грижа за всеки, Който проявява Своята божествена любов и ни помага в най-трудните ситуации.

Автор Zlatna kotva

Подобна публикация можеш да откриеш, като натиснеш тук.

zlatnakotva

"Зная в Кого съм повярвал!" - 2Тимотей 1:12

View all posts by zlatnakotva →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *